Hotel Granada Luxury Resort

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Granada Luxury Resort

Een verblijf in het luxe Granada Luxury Resort is om meerdere redenen aan te raden. Elders op onze website vind je het artikel ‘X redenen om een verblijf in Granada Luxury Resort te boeken’. In dat artikel hebben we onder meer aangegeven dat de ligging van dit resort subliem te noemen is. Toen we dat artikel aan het schrijven waren, bedachten we dat we je op een bepaalde manier perfect voor kunnen bereiden op een verblijf in dit hotel.

In dit artikel bespreken we daarom ook wat de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Granada Luxury Resort zijn. Door dit artikel op je gemakje door te nemen, kan je direct bepalen naar welke bezienswaardigheden jouw voorkeur uit gaat. In dit artikel hebben we ons beperkt tot de bezienswaardigheden die relatief dicht bij dit resort te vinden zijn, waardoor je dus niet uren in de auto hoeft te zitten.

Wij willen je graag adviseren om dit artikel rustig door te lezen en je daarmee perfect voor te bereiden. Een verblijf in het Granada Luxury Resort is sowieso al heerlijk en super leuk, maar dankzij onderstaande bezienswaardigheden kan je het verblijf helemaal onvergetelijk maken. Het maakt daarbij niet uit waar jouw voorkeuren naar uit gaan; het uitoefenen van sporten, het bezoeken van natuurgebieden of het bezoeken van een musea; in de omgeving van dit resort is onwijs veel te zien, te doen en te beleven.

Antalya

Zoals je wellicht op deze website al gelezen hebt, ligt dit resort in het plaatsje Okurcalar. Dit is een klein plaatsje aan de Turkse kust met ongeveer 5.000 inwoners. In en rondom dit plaatsje kom je volledig tot rust, maar je kunt uiteraard ook de drukte op gaan zoeken. Vanuit dit resort heb je daar twee prima mogelijkheden voor; Alanya of Antalya. Wij willen allereerst een bezoek aan Antalya aanraden.

Als je met de auto vanuit Granada Luxury Resort naar Antalya gaat, doe je er iets meer dan een uurtje over. Je kunt ook met het openbaar vervoer gaan, maar dat duurt vaak een stukje langer. Als je het echt aangenaam voor jezelf wilt maken, kan je het beste met de taxi naar Antalya gaan. Bijkomend voordeel hiervan is dat de taxikosten in Turkije vrij laag liggen; het reizen met de taxi vanuit Okurcalar naar Antalya is dus niet al te prijzig.

Als je eenmaal in Antalya aankomt, heb je de keus tussen allerlei verschillende bezienswaardigheden. Je kunt in deze stad heerlijk op het strand liggen, je kunt één van de luxe winkelcentra bezoeken of je kunt de typische Turkse markten gaan bezoeken. Op deze kleine markten wordt veelal namaakkleding verkocht, terwijl in de luxe winkelcentra eigenlijk alle grote merken wel gevestigd zijn.

Wat je echter ook kunt doen, is een bezoek brengen aan Kaleici. Kaleici is de naam voor de oude stad van Antalya; deze stad kent namelijk een lange én rijke historie. Over deze historie zou een geheel museum ingericht kunnen worden en dat is dan ook precies waar de Turken voor gekozen hebben. In deze oude stad vind je allerlei historische gebouwen, ruïnes én een interessant museum. Voor de liefhebbers van cultuur en geschiedenis is een bezoek aan Kaleici en het bijbehorende museum absoluut aan te raden.

Al met al kan je in Antalya meer dan genoeg beleven. Aangezien het toch ruim een uur reizen is, is het wellicht verstandig om ’s ochtends vroeg te vertrekken. Je kunt vervolgens in deze miljoenenstad heerlijk rondstruinen en datgene doen waar je voorkeur naar uit gaat. Vervolgens ga je weer terug naar het Granada Luxury Resort, waar je heerlijk kunt genieten van een zonnige middag aan het zwembad of op het privéstrand. Ps. wil je met deze taxi naar Antalya toe? Loop dan even naar de receptie van het hotel; de vriendelijke medewerkers willen dit direct voor je regelen.

Manavgat

Wil je meer van de natuur genieten? Dan is een bezoek aan Manavgat aan te raden. Dit is de naam van een stad, maar ook van een natuurgebied in de nabije omgeving van het Granada Luxury Resort. In en rondom Manavgat is met name de waterval bijzonder populair; bij deze waterval kan je heerlijk ontspannen en genieten van al het moois dat de Turkse natuur in dit gebied te bieden heeft.

Het leuke van een bezoek aan Manavgat is dat je het stadse leven met de natuur kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar de waterval kijken, een wandeling door de prachtige landschappen maken en vervolgens naar het centrum van Manavgat toe. In het centrum vind je allerlei moderne gebouwen in combinatie met ruïnes; deze ruïnes vallen eigenlijk te vergelijken met de oude stad van Antalya (zie hierboven).

Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn, kan je dus een heerlijke dag of een heerlijk dagdeel in en rondom Manavgat doorbrengen. Bijkomend voordeel is dat het niet al te ver reizen is vanuit het resort. Ook hierbij geldt weer dat je het beste met de taxi kunt gaan, aangezien de taxikosten vrij laag liggen in heel Turkije.

Alanya

De stad Alanya hebben we eerder al in dit artikel genoemd, maar nog niet uitgebreid besproken. Deze stad ligt op zo’n 36 minuten rijden van Okurcalar en is daarmee een stuk beter aan te rijden dan Antalya. Mocht je een bezoek aan Alanya willen brengen, is het advies om met de taxi te gaan. Dat is simpelweg de meest makkelijke, meest ideale en meest voordelige optie.

Wat je vervolgens in de stad Alanya kunt doen? Nou, behoorlijk veel. Deze stad maakt eigenlijk al sinds de tijd van de piraten furore. In eerste instantie diende de stad als een havenstad, maar tegenwoordig is het ook een toeristische trekpleister. Zo vind je in de stad prachtige, witte zandstranden, prachtige historische gebouwen en verschillende gezellige winkelstraatjes. Met name in het oude centrum van Alanya vind je allerlei smalle winkelstraatjes terug; ook vind je her en der de typische Turkse markten terug.

Als je een liefhebber van oude gebouwen bent, is een bezoek aan de Burcht van Alanya aan te raden. Deze oude burcht is bijzonder goed bewaard gebleven en is een lust voor het oog. Dat geldt niet alleen voor de burcht zelf, maar ook voor het uitzicht dat je vanaf deze burcht hebt. Je geniet van een uitzicht over de stad, waarbij je uiteraard ook de Turkse Zee prachtig ziet liggen.

De kustlijn

Wellicht is de kustlijn normaliter geen bezienswaardigheid, maar dat is wel het geval in en rondom Okurcalar. Als je vanuit het Granada Luxury Resort naar het privéstrand loopt, kan je beide richtingen op een prachtige strandwandeling maken. Je loopt hierbij over witte zandstranden, terwijl je met je voeten door het azuurblauwe water heen loopt. In onze ogen is dit dé manier om van het mooie leven te genieten én om van jouw vakantie in dit indrukwekkende gebied te genieten.

Het fijne aan de ligging is dat je zowel naar links als naar rechts kunt lopen. Aan weerszijde van het privéstrand vind je prachtige zandstranden, waarbij je dus van diepe ontspanning geniet. Ook in de ochtend en in de avond is dit een aanrader, vanwege de zonsopgang en zonsondergang!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 891 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen